Jadłospis
22.04. – 26.04.24r.
|
Poniedziałek |
Wtorek |
Środa |
Czwartek |
Piątek |
Drugie danie: |
Polędwiczki w sosie pieczarkowym 100g (1,7,9,10) Ziemniaki puree 150g Fasolka szparagowa gotowana 80g
Lemoniada mięta-malina 150 ml |
Makaron „Primavera” z kawałkami indyka 350g (1,3,7,9) Banan 1szt. (9)
Kompot śliwkowy 150 ml |
Siekane gołąbki w sosie pomidorowym 250g (1,7,9) Ziemniaki 150g
Kompot jabłkowy 150 ml |
Knedle z truskawkami i jogurtem naturalnym 350g (1,3,7) Jabłko 1szt.
Woda z cytryną 150 ml |
Miruna w sosie maślano- cytrynowym 80g (1,3,4,9) Kasza jęczmienna, pęczak 150g (1) Surówka z kapusty pekińskiej, jabłka, marchewki, pietruszki 80g (7,9)
Sok pomarańczowy 150 ml |
Kalorie: |
555 kcal |
550 kcal |
508 kcal |
595 kcal |
450 kcal |
Suma kalorii: |
555 kcal |
550 kcal |
508 kcal |
595 kcal |
450 kcal |
Alergeny:
[1]- gluten, [2]- skorupiaki, [3]- jaja, [4]- ryby, [5]- orzechy ziemne, [6]- soja, [7]- mleko, [8]- orzechy, [9] – seler, [10] – gorczyca, [11] – sezam, [12] – dwutlenek siarki i siarczyny, [13] – łubin, [14] - mięczaki